web analytics
Blogg

Joseph Zbuvic, dag 4

Här sätter Joseph en skärm över pappret, som skydd för solen

Idag åkte vi buss till Calella de Palafrugell. Vi gick ned till stranden. Joseph varnade oss för att måla i solen. Det ser bra ut när du målar, men när du sedan ser bilden hemma så kommer den vara på tok för mörk. Han vek ut sin board, satte dit en bit järntråd som stöd och fick ett litet tak mot solen. Mycket fiffigt. 

Joseph valde att avlägsna alla badare. Istället placerade han in några fiskare.

Han målade stranden med båtar både i havet och på land. Han var noga med en av båtarna som låg på svaj. Joseph sa att gör man en båt noggrann så ser de andra också bra ut. Båtarna på stranden var vita, men ytan ligger i skugga, tittar man noga efter så ser man att de är mycket mörkare jämfört med den solbelysta sanden. Det var intressant att se hur noggrann Joseph var med skuggan.

Mina bilder blir lite för färggranna, men komposition blev bra.

Vi målade alla ett liknade motiv. Joseph tyckte att min närmaste båt var för liten. Jag ritade den genast större, det blev mycket bättre.

Efter lunch demade Joseph en annan strand, med folk på stranden, träd och hus i bakgrunden. Att göra många byggnader som står tätt är väldigt svårt. Här visade Joseph på sin skicklighet. Han fick till det mycket bra. Det blev inte mycket tid för oss att måla (eftersom vi var några som valde att bada först). Vattnet och träden blev okay för mig, men husen blev bara ett gytter av färger. 

På kvällen visade jag min bok, Besatt av Akvarell, för Joseph. Han har tre akvareller med i den. Han bläddrade noggrant igenom boken, tittade på varje sida och kommenterade.
Joseph signerade min bok på sidan 23.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.