web analytics
Blogg

Workshop Alvaro Castagnet, dag 4

Idag åkte vi till Marsaloxx, en fiskeby på södra Malta. Alvaro letade lite framme vid kajen och bestämde sig för att måla förbi och över några stora båtar. Det var svårt att hitta en plats att måla på, det var båtar överallt. Han komponerade väldigt fritt. Använde viridian grönt i vattnet vilket inte blev bra. Lade en skugga i förgrunden för att få vattnet att lysa. Jobbade mycket med fokus-punkten, båtarna i förgrunden. Jag blev mycket fascinerad över hur enkelt och smidigt han fick till staden i bakgrunden. Mycket bra.

Alvaros akvarell över hamnen i Marsaloxx, Malta.


Vi fick sedan måla själva. Det var svårt att hitta plats eftersom solen var stark. Jag hittade en plats bredvid kakförsäljarna, en bit av deras markis gjorde att jag fick lite skugga. Återigen tvingade vädrets makter val av plats att måla ifrån. Jag försökte mig på att göra staden i bakgrunden som Alvaro hade gjort. Bakom en bil satt en man i stol i skuggan och jag tog några steg och placerade honom i bilden, bilen tog jag bort, jag målade den inte. Jag tyckte den blev bra och Alvaro kom förbi och gillade 😉

När bilden sedan blev klar tyckte Alvaro att jag hade gjort för mörkt på vissa partier. Det bör bara finnas ett ”mörkaste mörk” och det skulle ha varit kring figuren. Byggnaderna var okay och båtarna var bra målade, men de var för mörka. Den röda skuggan var bra. Han hade helt rätt och någon gång ska jag måla om denna bild.

Sedan gjorde han en demo nedanför torget över vattnet och båtarna. Han slutförde bilden del för del för att sedan komplettera på slutet. Han pratade om att göra fokuspunkten först. Intressant med hans bild var att båtarna var inga maltesbåtar utan han gjorde vanliga båtar med master. Det blev mycket bra.

marsaloxx

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.