web analytics
Blogg

Workshop Alvaro Castagnet, dag 3

l dag skulle vi återigen måla i Valletta. Alvaro gick först till Baracca Garden, en trädgård som överblickar Three Cities. Det var blåsigt och Alvaro tvekade, han bestämde att vi skulle måla där senare. Vi gick en bit in i staden och Alvaro hittade ett litet torg. Han satte sig ned och visade figurer. Han gjorde ett snabbt svep med penseln, ett kladdigt streck. Sedan satte han dit huvuden och målade dit ben och vips blev en grupp människor. Figurer ska målas, inte göras med konturer. Träna, gör 200 per dag.

Han visade även att varje bild ska innehålla fem grader av styrka, från vitt till mörkaste mörk. Man får aldrig bara göra en bild med endast för ljusa skalar, vilket är lätt hänt med akvarell.

Han gick sedan till en gata i Valletta, ett omöjligt ställe med höga byggnader på var sida och massor med folk. Han skissade snabbt och gjorde sedan en first wash med färger som flöt ihop. När det torkat lade han på detaljer och gjorde en suverän bild. Han tonade mycket, gjorde en tydlig skugga i rött. Sedan räddade han allt med några figurer och bil längst ned. Han var inte riktigt nöjd, muttrade om watercolorsketch. Själv tycker jag den blev mycket bra. Här är bilden med högupplösning.


Sedan fick vi lång tid att göra måla själva. Jag hittade en kyrka vid en smal trappa som gick ned till en större gata. Det regnade och jag satt under mitt paraply, eller rättare sagt hade jag paraplyet över mitt papper, själv satt jag i regnet. Jag gjorde som Alvaro sagt, med sammankopplade byggnader och ljusa partier. jag försökte använda hela skalan, från ljust till mörkt. Jag placerade figurerna framför det ljusa partiet för att öka kontrasten. Jag tycket det blev okay. Alvaro glömde bort att han skulle kommentera våra bilder, han hade fullt upp med sig själv.

Alvaro gjorde på eftermiddagen en demo över hamnen från Upper Baracca garden. Mycket svårt motiv och den blev inte så bra. Han använder viridian grönt vilket inte blir så bra tycker jag. Men det är fantastiskt att han lyckas få ihop en bild av ett så svårt motiv.  

SaveSave

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.