Akvarellkurser

 

Cukling_vid_FyrisånAkvarellkurs i Seminariet
Uppsala, lörd-sönd
10-11 februari 2018

Välkommen till en inspirerande kurs där vi jobbar med komposition, form, ljus och färg. Du får prova på olika akvarelltekniker –vått i vått, dry brush etc – och får tips om färger och material som används vid akvarellmålning. Kursen passar såväl nybörjare som fortsättare.

Temat är “Utomhusmiljöer” vilket ger oss utmaningar i form av hur man skapar ljus och kontraster, och jobbar med skuggor och djup i bilden. Ta gärna med foton
(utskrifter eller digitalt) av platser och miljöer som du vill måla av.
Vi blandar förberedda övningar med friare arbete.

PLATS
Kursen hålls  i Seminariet, Seminariegatan 1, Uppsala. Karta.

KURSMATERIAL
Ta med din skissbok om du har en, akvarellfärger, penslar, blyertspenna och radergummi, akvarellpapper ingår i kursavgiften. Det finns stafflier, muggar, hårtorkar och kaffe förstås.

KURSLEDARE
Stefan Gadnell är utbildad bildlärare och erfaren akvarellmålare.
https://se.pinterest.com/gadnell/stefan-gadnell/

TID
Lördag-söndag,  kl 9.30 – 16.00, 10-11 februari 2018.

akvarellkursPRIS
2400 kronor. I kursavgiften ingår akvarellpapper samt fika.

ANTAL DELTAGAR
Minst 5, max 12 deltagare.

horsesNågra veckoslut/helger per år håller jag kurser i akvarellmålning, teckning och foto/komposition, ibland i Uppsala, ibland på Singö.

Teckning är en kurs för nybörjare och bygger mycket på Betty Edwards bok, “Teckna med högra hjärnhalvan”. För dig som tror att du inte kan teckna. Du kommer att upptäcka att du kan och att det inte är så svårt.
Akvarellkursen försöker vi i möjligaste mån hålla Cafe Nantestill utomhus, på plats, ett spännande och mycket lärorikt sätt att måla akvarell. Under vintern så hålls kurserna inomhus och vi jobbar då oftast efter fotografier. Du klarar dig med enkel utrustning, akvarellpapper, färger och några penslar. Vill du ha tips på vad du skall köpa innan så ordnar jag det. Jag rekommenderar att du köper lösa färger, inte färdiga askar, där finns det färger du inte kommer att använda. Dessutom ska du köpa högsta kvalitet, den färgen är mer färgbeständig. den har också mer pigment så priset blir oftast detsamma i slutändan.

Kurser/workshops i Uppsala/Singö:

  • Akvarell
  • Teckning
  • Foto/komposition

Fotokursen handlar i första hand om komposition, helt enkelt hur man tar bra bilder. Inte så mycket om kamerans teknik, den klarar det mesta själv nu för tiden. Det gäller att kunna sikta, att välja vad som skall vara med i bilden, det kan inte kameran hjälpa dig med. Jag har haft deltagare som gått kursen med sin iPhone som kamera. Men det är klart, har någon med sig en Nikon D5 och vill veta lite mer om tekniken så fixar vi det också.

Hör av dig om du är intresserad.

/Stefan Gadnell


Här är några kommentarer från kursdeltagare:

Bra! Mycket bra genomgångar

Mycket bra pedagog som ger positiv feed-back. Man vågar prova helt nya sätt att arbeta.

Väldigt bra kurs! Jag lärde mig mycket, t ex kontrast, ljus, skugga och har man ritar “gubbar”

Tycker det var väldigt bra och roliga övningar

Kursen är trevlig och utvecklande. Trevlig atmosfär

Mycket bra och pedagogisk kurs, utvecklande och givande

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave