Inspirerad av mitt tidigare försök att måla av Alvaro tänkte jag måla en egen liknande bild. Jag hittade en kyrka på en trång gata. Bilden blev totalt misslyckad. Jag målade på alla ytor, med samma styrka. Allt var hemskt och i min förargelse spolade jag bort allt under vattenkranen och började om. Nu hade jag mer fokus på att göra ljusa och mörka ytor .Jag är betydligt nöjdare med denna bild.

Igår hade vi 60-årsfest så idag blev det inte så mycket gjort, förutom städning och återhämtning. Jag hittade en läcker bild av Alvaro som jag bestämde mig för att måla, som träning. Jag blev nöjd med den. Om man inte känner för att måla så tycker jag man kan måla av andras bilder. Man lär sig mycket på det.

Gamla Torget i Uppsala. Den här blev också överarbetat, jag måste lära mig att lämna mer vitt i mina bilder. Färgerna är bra, kanske för mycket olika. Jag skulle ha undviket att lägga varma färger på vänstra byggnaden, det hade blivit bättre om den varit helt i kalla färger.

Dagens målning blev överarbetat vilka ofta händer för mig. De lätta och luftiga akvarellstrecken som jag vill ha infann sig inte och det blev tjockt med färg på vissa ställen. Men man lär sig hela tiden.Den gröna bilen skulle jag vilja haft i en mer lila ton det hade blivit bättre. Men motivet gillar jag och kommer nog göra liknande motiv i större format.

 

 

Bilden var överarbetad och jag var inte nöjd. Tog och fixade till lite dan efter. Jag förstorade paret på bron och människorna bakom. Tog bort personerna till vänster. Jag tycker bilden blev lite bättre. Man kanske inte ser någon skillnad men på något sätt vet man var man ska titta, ett ställe där blicken kan komma tillbaka och “vila”. Tidigare så flackade blicken hit och dit kring alla människorna längs åkanten.

Idag målade jag ännu ett Uppsala motiv. Det här är Stora Torget en tidigt morgon. Det blir en enorm kontrast när solen når endast toppen på Max-huset. Jag är nöjd med denna, ljuset blev bra. Jag fick mörka ned himlen på slutet för att få ljuset på byggnaden att lysa kraftigare.


Ett försök att göra vatten men det är svårt. Det blir ofta överarbetat. Det gäller att lägga färgen i rätt nyans och med att styrka på en gång, inte behöva rätta till.